Jak wzmocnić organizm

Zdrowa rodzina

Jak skutecznie wzmocnić swoją odporność, tak żeby nie dopadła nas żadna infekcja, czy to bakteryjna, czy wirusowa?

Po zimie nasz organizm jest osłabiony, brakuje nam słońca, przychodzą pierwsze ciepłe dni i zmieniamy ubrania na lżejsze. Często kończy się to zmarznięciem i już mamy infekcję.

I co wtedy robimy?

Zazwyczaj udajemy się do lekarza po antybiotyki, po których jeszcze bardziej osłabiamy nasz organizm.

Tymczasem mamy tak wiele naturalnych preparatów, zarówno wzmacniających naszą odporność, jak i skutecznie zwalczających infekcje.

Jakie to środki?

  1. Powinniśmy przyjmować cztery podstawowe witaminy: witaminę A, witaminę D3, K2MK7 i witaminę E. Pobudzają one dość skutecznie układ odpornościowy.
  2. Jeżeli już złapaliśmy infekcję, to zatrzymać chorobę pomoże nam witamina C, przyjmowana w różnych postaciach, czy to kwasu askorbinowego, czy askorbinianu sodu, czy postać liposomalna. Przyjmujemy 1/2-1 łyżeczki od herbaty, rozpuszczonej w pół szklance wody, co 2 godziny, aż do wystąpienia biegunki. Jeżeli mamy już biegunkę, to znaczy, że mamy dość witaminy C w naszym organizmie. W kolejnym dniu dawkę zmniejszamy.
  3. Następnym dobrym preparatem na odbudowę naszej odporności jest Colostrum, preparat z siary. Takim godnym polecenia jest Equamil-liofilizowane mleko klaczy firmy Visanto. Ma ono dużą liczbę przeciwciał, immunoglobin typu G. Są to białka wytwarzane przez układ odpornościowy, które zabijają wirusy i bakterie. Ma też laktoperoksydazę, laktoferynę, lizozymy. Wykazują one działanie antybakteryjne, przeciwwirusowe i przeciwgrzybicze. Laktoperoksydaza ma dodatkowo działanie przeciwpasożytnicze, antynowotworowe.
  4. Narine to następny preparat, tym razem probiotyk. W swoim składzie ma bakterię armeńską. Jest ona bardzo odporna na działanie radio i chemioterapii. Szybko odbudowuje odporność.
  5. Płyn Lugola wodny lub glicerynowy roztwór czystego jodu lub jodku potasu. Stosuje się do płukania gardła: 30-40 kropli rozpuszczonych w szklance wody.
  6. Woda utleniona 3-procentowa, rozpuszczona w podobny sposób, jak płyn Lugola.
  7. Mleczko pszczele, pierzga, zawierają bardzo silne substancje, jak acetylocholinę, kwas 10-hydroksy-2-decenowy, 10 HDA. Ma właściwości przeciwgrzybicze, antybakteryjne, przeciwwirusowe. Pomagają usunąć wolne rodniki.
  8. Propolis – garść kitu pszczelego rozpuszczamy w 1/2 litrze spirytusu. Przechowujemy w ciemnym pomieszczeniu około tygodnia. Powinien być charakterystyczny kolor ciemnobrązowy. Można użyć słabszego roztworu spirytusu np. 60-procentowego. Przyjmujemy 1 małą łyżeczkę na czczo. 
  9. Czosnek – miażdżymy, dodajemy miodu i mleka od krowy. Można podgrzewać. Ciepła mikstura jest dobra na gardło. Pić bardzo wolno, to oczyści ściany gardła. Działa antyseptycznie.
  10. Cynamon. Zalewamy mlekiem, do którego dodajemy miód. Odkaża gardło.
  11. Bańki lecznicze ogniowe, działają jak naturalna szczepionka. Im ciemniejsza skóra w zassanej  bańce, tym silniejsza infekcja. Na czym to polega? Wynaczyniona krew powoduje stan zapalny.
  12. Kogel-mogel z jaj kur wiejskich. Takie jaja, mają mnóstwo przeciwciał stymulujących układ odpornościowy.
  13. Jonizator wody, tworzy się woda martwa i żywa. Ta pierwsza ma szczególne działanie bakterio-wiruso-grzybobójcze. Posiada duży potencjał oksydoredukcyjny 500, 800. Płuczemy nią gardło, przemywamy skórę, robimy lewatywy i irygacje. Działa przeciwbiegunkowo i pomaga pielęgnować skórę i włosy.

I jeszcze jedna ważna wiadomość:

Jeśli na początku choroby/przeziębienia, mamy wyższą temperaturę, czyli gorączkę powyżej 38 stopni Celsjusza, to znaczy, że organizm funkcjonuje prawidłowo. Jest to informacja mówiąca, że nasz układ odpornościowy działa znakomicie. Wysoka temperatura hamuje rozwój mikroorganizmów chorobotwórczych.

Nasza przemiana materii jest przyspieszona, więc szybciej usuwamy to, co złe z organizmu, wraz z naszym potem. Najlepiej, gdy procesy te zachodzą powyżej 38 stopni C. W tej temperaturze, organizm produkuje interferon-białko, które niszczy wszystkie mikroorganizmy chorobotwórcze. Bezpieczna granica to 40 stopni C u dorosłego człowieka.

Wysoką temperaturę powinniśmy obniżać poprzez stosowanie letnich, ale nie zimnych okładów, na czoło, kark lub zawijać całe ciało w mokre ręczniki. Dopiero, kiedy te zabiegi nie pomogą, sięgamy po preparaty obniżające gorączkę.

 

Na podstawie artykułu: „Wygrać z infekcją”, dr. Huberta Czerniaka z czasopisma: „Zdrowie bez leków”.

 

P.S. Bądź na bieżąco! Codziennie publikujemy najważniejsze info o zdrowiu, geopolityce, tajemnicach. Zbieramy najlepsze informacje z internetu i publikujemy na naszym portalu –> Kliknij i Sprawdź

 

Marta Brzoza  Marta Brzoza

Form by (e)NeTes



Foto: Envato

0 Udostępnień

One Response to “Jak wzmocnić organizm”

  • Arek

    bardzo chętnie tylko w jakich ilościach przyjmować te witaminy, zwłaszcza jeśli chodzi o dzieci: A, E, D3, K2MK7?

    pozdrawiam

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

  • Ann Wigmore: Żywność, którą zjadamy może być albo najlepszym i najbardziej efektywnym lekarstwem albo najwolniej działającą trucizną”.
  • Biznes na chorobach będzie trwał tak długo, jak będziesz a n a l f a b e t ą w zakresie własnego zdrowia.

  • David Suzuki: "Politycy, czy naukowcy, którzy mówią, że produkty GMO są bezpieczne, są albo bardzo głupi, albo kłamcami".