Sauna szkodzi czy pomaga?

Wiemy już, aby zapobiegać chorobom i dbać o własne zdrowie, powinniśmy prawidłowo odżywiać się, suplementować i odtruwać. Odtruwanie czyli detoksykacji organizmu, możemy dokonać również za sprawą podwyższonej temperatury ciała. I tak jest cho...

Czytaj więcej...

Kiszonki – naturalny, najlepszy priobiotyk

Dawniej był to jeden z głównych sposobów przechowywania warzyw i owoców na długi czas zimowy. W Polsce bardzo popularny na ich bazie przyrządzany jest bigos i zupa ogórkowa. Posiadają wspaniałe walory smakowe. Dlaczego kiszonki są tak wartościowe? ...

Czytaj więcej...

Krzem sprawcą cudu nad jeziorem Swietłoje

  Do przechowywania mięsa używano pomieszczeń wyłożonych krzemieniem. Ziarna zbóż mielone w krzemieniowych żarnach cechowały się wysoką jakością. Sproszkowanym krzemieniem posypywano rany. W medycynie naturalnej krzem stosowany jest jako środe...

Czytaj więcej...

Dlaczego zapomnieliśmy o miedzianych naczyniach?

Ostatnio na każdym kroku słyszymy o bardzo modnym trendzie używania przedmiotów wykonanych z miedzi tj. biżuteria, naczynia, kubki, garnki, oświetlenia. Nie ma prawie takiej dziedziny życia, w której nie miałaby jakiegoś zastosowania. Czy to jest mod...

Czytaj więcej...

7 najgroźniejszych kłamstw, które możesz usłyszeć od lekarza

Szanowny Czytelniku, oszukują Cię. Firmy farmaceutyczne, lekarze i aptekarze. Rozpowszechniają nieprawdziwe informacje, niestety często robiąc to ze złych pobudek. Niektórym chodzi o to, by na Tobie oszczędzić. Innym – by zarobić, sprzedając Ci wi...

Czytaj więcej...

Cudowny produkt: srebro koloidalne!

W ostatnim stuleciu stosuje się nagminnie antybiotyki. Lekarze i przemysł farmaceutyczny wprowadzili ogromną rewolucję, stawiając na substancje chemiczne. Na bok odstawiono tradycyjne stosowanie wielu naturalnych metod, ziół i srebra koloidalnego. Srebr...

Czytaj więcej...

Czy soda oczyszczona niszczy szkliwo na zębach?

Pierwszy raz o stosowaniu sody oczyszczonej w paście do zębów, usłyszałam na jednym ze spotkań z panem Jerzym Ziębą. Przekonywująco opowiadał, że taką pastę stosuje od kilkunastu lat.  Pasta z sodą oczyszczoną Zaczęłam stosować następujące...

Czytaj więcej...

Co Ty zmieniłaś w swoim życiu zdrowotnym?

Zakończył się kolejny rok. Trochę zmian przeprowadziliśmy w naszym życiu. Na czym skupiliśmy się najbardziej? Oczywiście na naszym zdrowiu. Zrobiliśmy porządki w naszych domach, tzn. pozbyliśmy się niepotrzebnych leków, urządzeń, które prawdę...

Czytaj więcej...

Nie wyrzekaj się piwa ani wina!

Spożywanie alkoholu w nadmiarze szkodzi, a nawet prowadzi do choroby alkoholowej. Ten artykuł nie jest namową do picia alkoholu. Jedynie próbą zastanowienia się nad zaletami/wadami trunków, które z jednej strony powodują uzależnieni i cierpienia, z d...

Czytaj więcej...

Zdrowa żywność – moda czy zdrowie?

Zdrowa żywność, ekologiczna żywność, staje się coraz bardziej popularna i modna. Dzieje się tak na całym świecie, również w Polsce. Jak grzyby po deszczu przybywa coraz więcej sklepów opatrzonych szyldami „zdrowa żywność”, „...

Czytaj więcej...

Chcesz poprawić pamięć? Wąchaj rozmaryn!

Kiedyś wkładano gałązki rozmarynu pod poduszki. W średniowieczu kobiety wręczały mężczyznom gałązki rozmarynu, aby o nich pamiętali. Ze względu na aromat, używano go jako kadzidło do spalania.  Arabowie natomiast używali rozmarynu do ,,poprawy...

Czytaj więcej...

Sól, która leczy skórę, odmładza, odtruwa…

Gospodarz zauważył niesamowitą rzecz. Jego krowy nie chciały pić z jednego wodopoju. Smak wody różnił się od innych źródeł. Jednak… wszystkie zadrapania, rany, jakie miały krowy, znakomicie goiły się w krótkim czasie. Skóra stawała się...

Czytaj więcej...

Woda strukturowana… co to takiego?

„W naszej wodzie znajduje się 256 różnych związków chemicznych, łącznie z lekami, które wykorzystywane są w leczeniu psychosomatycznym, psychiatrycznym…” – Doktor Leonard Coldwell. Nasze ciało składa się w 70% z wody. Jej z...

Czytaj więcej...

Czy można zrobić witaminę C w domu?

Jakże byłoby fajnie, gdybyśmy mogli samodzielnie, w domu zrobić witaminę C. Nie dość, że tanio, to jeszcze naturalnie, bez dodatków chemicznych. Jednak rzeczywistość nie jest tak różowa. Witaminę C możemy zrobić sami, natomiast zawsze będą za...

Czytaj więcej...

Jedz 30 jaj tygodniowo!

Zapraszam na arcyważną rozmowę z doktorem Tadeuszem Trziszką. Przedstawia nietuzinkową wiedzę z zakresu wpływu jaj na organizm człowieka. Jedzenie ich w postaci, jak najmożliwiej surowo, diametralnie poprawia na przykład pamięć, funkcjonowanie umy...

Czytaj więcej...

  • Ann Wigmore: Żywność, którą zjadamy może być albo najlepszym i najbardziej efektywnym lekarstwem albo najwolniej działającą trucizną”.
  • Biznes na chorobach będzie trwał tak długo, jak będziesz a n a l f a b e t ą w zakresie własnego zdrowia.

  • David Suzuki: "Politycy, czy naukowcy, którzy mówią, że produkty GMO są bezpieczne, są albo bardzo głupi, albo kłamcami".