Porady: słońce, gluten, drożdże, jelita i jaja

Zdrowie

Czy naprawdę gluten odpowiedzialny jest za choroby? 

Australijski naukowiec, Peter Gibson w badaniu z 2011 roku, pokazał, że z tą chorobą glutenową jest coś nie tak. 

Gibson zbadał 37 wyselekcjonowanych pacjentów z niedoczynnością celulozową (NCGS). Przez dwa tygodnie podawano im posiłki zawierające gluten. Dane z badań ujawniły, że efekty specyficzne dla glutenu zaobserwowano tylko u 8% badanych. Jednak te specyficzne dla glutenu efekty, nie zostały powtórzone, co sugeruje, że nie ma dowodów łączących dawki spożycia glutenu i dyskomfortu żołądkowo-jelitowego u pacjentów z NCGS.

Co zatem powoduje chorobę glutenową?

Glifosat. 

Narodowe Centrum Informacji pestycydów  (NPIC) klasyfikuje glifosat, jako herbicyd. Jest stosowany w celu wspierania wzrostu roślin. Po raz pierwszy został zarejestrowany w USA w 1974 roku i od tego czasu stał się najczęściej stosowanym herbicydem na rynku. 

Według NPIC, glifosat prawdopodobnie nie wyparowuje po rozpyleniu. Uważany jest za czynnik rakotwórczy dla ludzi i zwierząt. Pszenica, jak i wiele innych zbóż i roślin, opryskiwanych jest glifosatem. Ten środek chemiczny pozostaje w roślinach. Kiedy zjemy chleb z takiego zboża, to wiele osób będzie chorować. Lekarze nie uznają głównej przyczyny, jaką jest glifosat, tylko wymyślili nową chorobę glutenową.

źródło: naturalnews.com

Jakie jaja wybrać?

Jaja są najdoskonalszym, najbardziej pożywnym pokarmem. Zawierają wszystko, co potrzebne jest do życia pod warunkiem, że pochodzą od kur hodowanych w tradycyjny sposób.

Wiejskie kury nie stresują się w klatkach, nie produkują hormonów stresu. Same dobierają sobie pokarm, jedzą instynktownie to, co im potrzeba. Skubią trawę, zioła i różne rośliny. Czasem zjadają piasek, kamyki, jak potrzebują krzemu. Na słońcu wytwarzają witaminę D.

Najlepiej jaja kupować od zaufanych osób, na targowiskach różnie z tym bywa.

Jak rozpoznać wiejskie jaja?

Jak rozpoznać, czy jaja są świeże?

Co oznaczają numery na jajach?

Zobacz: Portal

Drożdże na wiele chorób

Odżywcze drożdże (około dwóch łyżek stołowych) są bogate w witaminy B1, B2, B3, B6 i B12. Zawierają także kwas foliowy i pewną ilość witaminy B5. Drożdże odżywcze zawierają również błonnik i białko, a także minerały, takie jak: miedź, żelazo, magnez, mangan i cynk.

Dlaczego drożdże są wartościowe:

  • zwiększają odporność organizmu,
  • poprawiają trawienie,
  • obniżają poziom cholesterolu i ciśnienia krwi,
  • dbają o zdrowe włosy i paznokcie,
  • są źródłem witaminy B12.

Polecam zbadać temat. Dla niektórych osób drożdże odżywcze, mogą pomóc poprawić stan organizmu.

Więcej – naturalnews.com

7 poważnych chorób przez brak witaminy D

Badania wykazały, że niedobór witaminy D może powodować niebezpieczne choroby:

  • nowotwory.
  • Reumatoidalne zapalenie stawów.
  • Wysokie ciśnienie krwi.
  • Astmę.
  • Drażliwe jelito.
  • Grypę.
  • Próchnicę i ubytki w zębach.

Polecam robić badania witaminy D3. Poziom dla zdrowej osoby powinien wahać się pomiędzy 70 a 100. Mamy coraz więcej słońca, dlatego cieszmy się promieniami słonecznymi. Tam jest naturalna witamina D i wiele innych potrzebnych substancji.

Więcej – naturalnews.com

Chore jelita wywołuje 85% schorzeń

Okazuje się, że niewłaściwa dieta przyczynia się do wytworzenia stanów zapalnych jelit i jest przyczyną przynajmniej 85 proc. schorzeń.

Oczyszczenie naszych dróg trawiennych i przywrócenie ich do pełnej funkcjonalności, to jedyna droga do zbudowania silnego układu odpornościowego, i co za tym idzie nabycia odporności:

 

P.S. Bądź na bieżąco! Codziennie publikujemy najważniejsze info o zdrowiu, geopolityce, tajemnicach. Zbieramy najlepsze informacje z internetu i publikujemy na naszym portalu –> Kliknij i Sprawdź

 

Marta Brzoza  Marta Brzoza

Form by (e)NeTes



Foto: By nd3000

2 Responses to “Porady: słońce, gluten, drożdże, jelita i jaja”

  • Hubert

    Fajny artykuł

  • Betuś

    Glifosat pryskają rolnicy tuż przed zbiorami celem ich dosuszenia. Zyskują to, że np. ziarna się nie osypują i „dojrzewają” natychmiast- zysk 20-30% większy! Jak działa glifosat na 50 kg labradora? Zaraz po oprysku trawnika zjadł trawę. Pies po 3 dniach zdechł w męczarniach ( myśleliśmy że ktoś go otruł). Weterynarz zrobił sekcję i od razu stwierdził, że to przez glifosat. Mówił, że ma wiele takich przypadków.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • Ann Wigmore: Żywność, którą zjadamy może być albo najlepszym i najbardziej efektywnym lekarstwem albo najwolniej działającą trucizną”.
  • Biznes na chorobach będzie trwał tak długo, jak będziesz a n a l f a b e t ą w zakresie własnego zdrowia.

  • David Suzuki: "Politycy, czy naukowcy, którzy mówią, że produkty GMO są bezpieczne, są albo bardzo głupi, albo kłamcami". 
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
RSS
Twitter