Porady: słońce, gluten, drożdże, jelita i jaja
Czy naprawdę gluten odpowiedzialny jest za choroby?
Australijski naukowiec, Peter Gibson w badaniu z 2011 roku, pokazał, że z tą chorobą glutenową jest coś nie tak.
Gibson zbadał 37 wyselekcjonowanych pacjentów z niedoczynnością celulozową (NCGS). Przez dwa tygodnie podawano im posiłki zawierające gluten. Dane z badań ujawniły, że efekty specyficzne dla glutenu zaobserwowano tylko u 8% badanych. Jednak te specyficzne dla glutenu efekty, nie zostały powtórzone, co sugeruje, że nie ma dowodów łączących dawki spożycia glutenu i dyskomfortu żołądkowo-jelitowego u pacjentów z NCGS.
Co zatem powoduje chorobę glutenową?
Glifosat.
Narodowe Centrum Informacji pestycydów (NPIC) klasyfikuje glifosat, jako herbicyd. Jest stosowany w celu wspierania wzrostu roślin. Po raz pierwszy został zarejestrowany w USA w 1974 roku i od tego czasu stał się najczęściej stosowanym herbicydem na rynku.
Według NPIC, glifosat prawdopodobnie nie wyparowuje po rozpyleniu. Uważany jest za czynnik rakotwórczy dla ludzi i zwierząt. Pszenica, jak i wiele innych zbóż i roślin, opryskiwanych jest glifosatem. Ten środek chemiczny pozostaje w roślinach. Kiedy zjemy chleb z takiego zboża, to wiele osób będzie chorować. Lekarze nie uznają głównej przyczyny, jaką jest glifosat, tylko wymyślili nową chorobę glutenową.
źródło: naturalnews.com
Jakie jaja wybrać?
Jaja są najdoskonalszym, najbardziej pożywnym pokarmem. Zawierają wszystko, co potrzebne jest do życia pod warunkiem, że pochodzą od kur hodowanych w tradycyjny sposób.
Wiejskie kury nie stresują się w klatkach, nie produkują hormonów stresu. Same dobierają sobie pokarm, jedzą instynktownie to, co im potrzeba. Skubią trawę, zioła i różne rośliny. Czasem zjadają piasek, kamyki, jak potrzebują krzemu. Na słońcu wytwarzają witaminę D.
Najlepiej jaja kupować od zaufanych osób, na targowiskach różnie z tym bywa.
Jak rozpoznać wiejskie jaja?
Jak rozpoznać, czy jaja są świeże?
Co oznaczają numery na jajach?
Zobacz: Portal
Drożdże na wiele chorób
Odżywcze drożdże (około dwóch łyżek stołowych) są bogate w witaminy B1, B2, B3, B6 i B12. Zawierają także kwas foliowy i pewną ilość witaminy B5. Drożdże odżywcze zawierają również błonnik i białko, a także minerały, takie jak: miedź, żelazo, magnez, mangan i cynk.
Dlaczego drożdże są wartościowe:
- zwiększają odporność organizmu,
- poprawiają trawienie,
- obniżają poziom cholesterolu i ciśnienia krwi,
- dbają o zdrowe włosy i paznokcie,
- są źródłem witaminy B12.
Polecam zbadać temat. Dla niektórych osób drożdże odżywcze, mogą pomóc poprawić stan organizmu.
Więcej – naturalnews.com
7 poważnych chorób przez brak witaminy D
Badania wykazały, że niedobór witaminy D może powodować niebezpieczne choroby:
- nowotwory.
- Reumatoidalne zapalenie stawów.
- Wysokie ciśnienie krwi.
- Astmę.
- Drażliwe jelito.
- Grypę.
- Próchnicę i ubytki w zębach.
Polecam robić badania witaminy D3. Poziom dla zdrowej osoby powinien wahać się pomiędzy 70 a 100. Mamy coraz więcej słońca, dlatego cieszmy się promieniami słonecznymi. Tam jest naturalna witamina D i wiele innych potrzebnych substancji.
Więcej – naturalnews.com
Chore jelita wywołuje 85% schorzeń
Okazuje się, że niewłaściwa dieta przyczynia się do wytworzenia stanów zapalnych jelit i jest przyczyną przynajmniej 85 proc. schorzeń.
Oczyszczenie naszych dróg trawiennych i przywrócenie ich do pełnej funkcjonalności, to jedyna droga do zbudowania silnego układu odpornościowego, i co za tym idzie nabycia odporności:
P.S. Bądź na bieżąco! Codziennie publikujemy najważniejsze info o zdrowiu, geopolityce, tajemnicach. Zbieramy najlepsze informacje z internetu i publikujemy na naszym portalu –> Kliknij i Sprawdź
Foto: By nd3000
2 Responses to “Porady: słońce, gluten, drożdże, jelita i jaja”
Hubert
Fajny artykuł
Betuś
Glifosat pryskają rolnicy tuż przed zbiorami celem ich dosuszenia. Zyskują to, że np. ziarna się nie osypują i „dojrzewają” natychmiast- zysk 20-30% większy! Jak działa glifosat na 50 kg labradora? Zaraz po oprysku trawnika zjadł trawę. Pies po 3 dniach zdechł w męczarniach ( myśleliśmy że ktoś go otruł). Weterynarz zrobił sekcję i od razu stwierdził, że to przez glifosat. Mówił, że ma wiele takich przypadków.