Top 10 zabójców systemu odpornościowego

Lekarstwa

Większość świadomych konsumentów zna rodzaje żywności, ziół i suplementów, które naturalnie wzmacniają system odpornościowy. Od witamin D, C i B12, do kurkumy i czosnku, od produktów bogatych w probiotyki, po grzyby lecznicze.

Jednak większość ludzi nie zdaje sobie sprawy, że nasz układ odpornościowy, może zostać zniszczony w ciągu krótkiego czasu, dokładnie robiąc to, co zalecił lekarz.

Jedzenie i medycyna nie są tym, czym były kiedyś. Nasze podstawowe produkty zostały sprofilowane, zafałszowane, genetycznie zmutowane i spryskane toksynami, które zabijają wszystko.

Mamy barwniki żywności na bazie ropy naftowej, syntetyczne aromaty, sztuczne słodziki, bielone jedzenie, gluten obciążony toksynami, posiłki do gotowania w kuchence mikrofalowej, glutaminian sodu (MSG) – ta lista nie ma końca.

Nasza medycyna i żywność, przeszła z gorszej na jeszcze gorszą.

Większość ludzi je i pije „na cokolwiek ma ochotę”, a następnie udaje się do lekarza po leki przeciwbólowe, leki rozrzedzające krew, leki obniżające poziom cholesterolu, leki przeciwdepresyjne, leki przeciwlękowe, szczepionki przeciw grypie, szczepionki i zabiegi chirurgiczne.

Oto 10 zabójców układu odpornościowego:

# 1. Szczepionki

Wstrzyknięcie obcych białek z krwi innych zwierząt do tkanki mięśniowej, wstrząsa centralnym układem nerwowym i całkowicie zaburza układ odpornościowy. Czy słyszałaś kiedyś o zaburzeniach autoimmunologicznych? Twój układ odpornościowy atakuje twoje zdrowe komórki. Szczepionki zawierają zmienione białka i zakażone krwinki od krów, kur, psów, małp, orłów, a nawet od ludzkich płodów z aborcji.

# 2. Antybiotyki

Czasami antybiotyki są potrzebne, ale tylko w przypadku ratowania zdrowia. W innych przypadkach zastanów się, czy je zażywać. Problem polega na tym, że antybiotyki nie tylko zabijają złe bakterie; ale usuwają WSZYSTKIE bakterie w jelitach, w tym dobrą florę, która jest drugim mózgiem. Tak więc, jeśli masz infekcję wirusową i nie zagraża ona twojemu życiu, to zastanów się, czy nie lepsze są naturalne terapie od antybiotyków.

# 3. Chemiczne środki owadobójcze

Genetycznie zmodyfikowane organizmy, działają nawet po zjedzeniu pokarmu z ich zawartością. Geny z genetycznie zmodyfikowanych organizmów, faktycznie przenoszą się do bakterii ludzkiego ciała, w tym do jamy ustnej i jelit. Gen z soi, na przykład (gen Roundup Ready), został znaleziony w ludzkim jelicie – i może przenieść się do płodu.

# 4. Glifosat i inne chemiczne środki chwastobójcze

Glifosat dosłownie niszczy twoje dobre bakterie jelitowe, które są niezbędne do zwalczania infekcji, absorpcji składników odżywczych, zwiększenia odporności, neutralizacji toksyn oraz produkcji witamin i kwasów tłuszczowych. To glifosat i inne trujące środki odpowiedzialne są za chorobę glutenową.

# 5. Niektóre leki na receptę

 Leki na receptę mogą powodować problemy z wątrobą i biegunkę, wypłukiwać ważne składniki odżywcze, których organizm potrzebuje dla właściwej odporności. Na przykład statyny, hamują enzym potrzebny do produkcji cholesterolu w wątrobie, a jednocześnie blokują wytwarzanie ważnych składników odżywczych, takich jak CoQ10.

# 6. Antybakteryjne środki do dezynfekcji rąk, mydła, detergenty, pasta do zębów i środki do mycia ciała

Triclosan to antybakteryjny środek chemiczny, dodawany do tysięcy popularnych produktów. Znajdziesz go w środkach do dezynfekcji rąk, w detergentach, mydłach… Triclosan niszczy dobre i złe bakterie, jednocześnie zaburza układ odpornościowy. 

# 7. Toksyny z metali ciężkich

Większość szczepionek, zawiera toksyny metali ciężkich, które nigdy nie powinny być wstrzykiwane do organizmu, w tym rtęć i aluminium. Stwierdzono, że rtęć zmniejsza wytwarzanie białych krwinek, w tym limfocytów T. Inne metale ciężkie również powodują efekt supresyjny dla układu odpornościowego, w tym ołowiu, kadmu, arsenu i niklu. Uważaj na toksyny metali ciężkich w wodzie z kranu, w sokach owocowych, w ciasteczkach i w innych korporacyjnych produktach.

# 8. Fluorek

Sprawdź, czy twoja woda w kranie nie zawiera, fluorku sodu, który służy, jako środek owadobójczy. Fluorek ten NIE jest dobry dla zębów, ale przeciwnie niszczy dobre bakterie jelitowe, obniża IQ, a także powoduje kruche kości i raka.

# 9. Chemoterapia

Nie ma bardziej złudnego sposobu walki z rakiem, niż przyjmowanie leków, które całkowicie niszczą układ odpornościowy, zawierają substancje chemiczne, powodujące rozwój nowych nowotworów. Jej „awaryjność” to około 97 procent.

# 10. GMO

Czy ktoś chce jeść jedzenie, które zabija robaki, chwasty i zwierzęta. Na pewno nie, dlatego należy unikać GMO. Unikaj również rafinowanego cukru i syropu kukurydzianego o wysokiej zawartości fruktozy, które mogą być toksyczne dla organizmu i zmniejszać prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego.

Tych śmiercionośnych, niebezpiecznych dla zdrowia substancji jest dużo więcej. Warto zbudować grupę osób i kupować produkty u mądrego rolnika.

Jest to najlepsza inwestycja na przyszłość.

źródło: naturalnews.com

 

P.S. Bądź na bieżąco! Codziennie publikujemy najważniejsze info o zdrowiu, geopolityce, tajemnicach. Zbieramy najlepsze informacje z internetu i publikujemy na naszym portalu –> Kliknij i Sprawdź

 

Marta Brzoza  Marta Brzoza

Form by (e)NeTes



Foto: By Rawpixel

2 Responses to “Top 10 zabójców systemu odpornościowego”

  • Hubert

    Fajny artykuł

  • Hej, osobiście całkowicie zgadzam się z Twoim wpisem !

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • Ann Wigmore: Żywność, którą zjadamy może być albo najlepszym i najbardziej efektywnym lekarstwem albo najwolniej działającą trucizną”.
  • Biznes na chorobach będzie trwał tak długo, jak będziesz a n a l f a b e t ą w zakresie własnego zdrowia.

  • David Suzuki: "Politycy, czy naukowcy, którzy mówią, że produkty GMO są bezpieczne, są albo bardzo głupi, albo kłamcami". 
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
RSS
Twitter