Co naprawdę może nam powiedzieć kolor moczu?

Mocz, bo o nim mowa, prawidłowo oddany jest przejrzysty i klarowny, barwy słomkowej. Każdy z nas, korzysta z toalety kilka razy na dobę. Jest to tak naturalna czynność, że w ogóle nie zwracamy uwagi na kolor moczu. Dopiero w momencie odczuwania dyskomf...

Czytaj więcej...

Jak zrobić naturalną aspirynę?

Często słyszy się: „aspiryna jest niebezpieczna, ibuprofen szkodliwy, paracetamol zwiększa ryzyko powstania astmy”.  Która z tych substancji jest lepsza, czyli bezpieczniejsza? Czym różnią się od siebie, skoro mają bardzo podobne dział...

Czytaj więcej...

Jak oczyścić organizm z toksyn?

Detox to bardzo dobry pomysł na oczyszczenie organizmu z toksyn i pobudzenie go do działania, zwłaszcza latem, gdy jesteśmy silniejsi i łatwiej narzucić sobie pewien wytyczony reżim. Jednak zanim do tego dojdzie, musimy odpowiednio przygotować nasz org...

Czytaj więcej...

Około 90% ludzkości jest nosicielami pasożytów, robaków, glist…

Obecnie nie ma praktycznie takiej osoby, która nie miałaby albo nie ma w swoim organizmie, jakichś pasożytów. To właśnie pasożyty zaliczają się do jednej z głównych przyczyn powstawiania chorób. Oblicza się, że około 90% ludzkości jest nosicie...

Czytaj więcej...

Przeczytaj prawdę o tłuszczach

Już od dłuższego czasu słyszy się, że tłuszcz nam szkodzi, masło jest niezdrowe, śmietana, smalec również. Straszą nas poglądami, że spożywanie tłuszczy powoduje otyłość, chorobę miażdżycową, cholesterol czy nawet demencję. Czy to prawd...

Czytaj więcej...

Czy należy moczyć orzechy przed jedzeniem?

Lubimy po nie sięgać, ponieważ są smaczne i są zdrową alternatywą do słodyczy. Chrupiące, a na dodatek pełne odżywczych wartości. Mają wysoką zawartość witaminy E, witamin z grupy B oraz wiele składników mineralnych. Zawierają duże ilośc...

Czytaj więcej...

Czy czosnek jest faktycznie zdrowy?

Od setek lat znany jest na całym świecie. Używany zarówno w kuchni, jako przyprawa do mięs, sałatek, farszów, pieczywa, jak również, jako cudowny lek na wiele dolegliwości w leczeniu chorób, atakujących współczesnego człowieka. Czosnek jest wa...

Czytaj więcej...

Kryształ górski i moc jego działania

Kryształ górski jest kamieniem bezbarwnym, przezroczystym, odmianą kwarcu. Z języka greckiego znaczy: lód. Dawniej nazywany był kamieniem mocy, królem kryształów. Już w tamtych czasach wykorzystywano jego możliwości do oczyszczania umysłu i ciała...

Czytaj więcej...

Niacyna, kluczowa witamina dla organizmu

Niacyna inaczej witamina B3 albo PP, składa się z dwóch związków: kwasu nikotynowego i jego amidu. Odpowiada za syntezowanie hormonów insuliny, kortyzolu, tyroksyny. Współdziała w syntezie i rozkładzie węglowodanów, kwasów tłuszczowych, aminokwas...

Czytaj więcej...

Szungit, czyli coś, co oczyszcza wodę

Pisaliśmy już o wodzie strukturyzowanej, żywej, martwej. Poznaliśmy jedną z metod oczyszczania wody za pomocą krzemu tzw. woda krzemowa. Ostatnio, dużo słyszy się o oczyszczaniu wody dzięki minerałowi zwanemu szungit. Co to jest szungit? Szungit,...

Czytaj więcej...

Jak wzmocnić organizm

Jak skutecznie wzmocnić swoją odporność, tak żeby nie dopadła nas żadna infekcja, czy to bakteryjna, czy wirusowa? Po zimie nasz organizm jest osłabiony, brakuje nam słońca, przychodzą pierwsze ciepłe dni i zmieniamy ubrania na lżejsze. Często k...

Czytaj więcej...

Czy witamina C może uratować życie?

Czy zastanawialiśmy się kiedyś nad tym, czy tzw. “nieuleczalne choroby” są naprawę nieuleczalne? Czy astmę można wyleczyć? Czy zwykłe przeziębienie, da się wyleczyć w 24 godziny? Naturalnymi metodami bez skutków ubocznych? Otóż okazuje się ...

Czytaj więcej...

Top 10 zabójców systemu odpornościowego

Większość świadomych konsumentów zna rodzaje żywności, ziół i suplementów, które naturalnie wzmacniają system odpornościowy. Od witamin D, C i B12, do kurkumy i czosnku, od produktów bogatych w probiotyki, po grzyby lecznicze. Jednak większoś...

Czytaj więcej...

Porady: słońce, gluten, drożdże, jelita i jaja

Czy naprawdę gluten odpowiedzialny jest za choroby?  Australijski naukowiec, Peter Gibson w badaniu z 2011 roku, pokazał, że z tą chorobą glutenową jest coś nie tak.  Gibson zbadał 37 wyselekcjonowanych pacjentów z niedoczynnością celulozową (NCG...

Czytaj więcej...

  • Ann Wigmore: Żywność, którą zjadamy może być albo najlepszym i najbardziej efektywnym lekarstwem albo najwolniej działającą trucizną”.
  • Biznes na chorobach będzie trwał tak długo, jak będziesz a n a l f a b e t ą w zakresie własnego zdrowia.

  • David Suzuki: "Politycy, czy naukowcy, którzy mówią, że produkty GMO są bezpieczne, są albo bardzo głupi, albo kłamcami". 
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
RSS
Facebook
Twitter