Pijemy sok z białej kapusty 

W Polsce, kapusta biała należy do najbardziej popularnych warzyw. Uprawiana jest niemal w każdym przydomowym ogródku. Przyrządza się z niej wiele popularnych niemal na całym świecie potraw jak: bigos, kapuśniak, gołąbki, pierogi z kapustą, krokiety...

Czytaj więcej...

Jak odżywiać się jesienią?

Aby wzmocnić nasz układ odpornościowy i pobudzić go do samoleczenia, powinniśmy jeść to – co mamy w zasięgu ręki, to co urosło lokalnie.   Obecnie o każdej porze roku zasypywani jesteśmy produktami niemalże z całego świata.  Tymczasem cz...

Czytaj więcej...

Okłady z roztworu soli na wiele chorób

Za oknami robi się zimno, szaro, jesień. Nadciąga fala przeziębień, katarów, łamania w stawach… I tu z pomocą przychodzą nam okłady z soli w formie opatrunku. Jest to kolejna metoda, którą można wypróbować przy chorobach. Opatrunki z soli ...

Czytaj więcej...

Ponad 3 mln chorych na cukrzycę. Jak leczyć?

Co z tą cukrzycą? Choroba ta uznana została za niemalże epidemię. Mówi się, że cukrzyca to choroba cywilizacyjna, czyli… spowodował ją człowiek. W takim razie niech ją człowiek zlikwiduje! Szacuje się, że w Polsce jest ok. 3 000 000 osób ch...

Czytaj więcej...

Witamina C i wiele innych dobroci w chrzanie

Chrzan jest mało znaną i słabo docenianą rośliną. Znamy ją głównie jako dodatek smakowy do kiszenia ogórków albo dodatek do past jajecznych czy tłustych wędlin. Tymczasem chrzan jest bardzo cenną przyprawą i cennym surowcem zielarskim. Dawniej r...

Czytaj więcej...

Chmiel dla piwoszy i dla zdrowia

Chmiel znamy głównie z tego, że jest wykorzystywany do produkcji piwa. To właśnie szyszkom chmielu, piwo zawdzięcza ten charakterystyczny gorzki smak. Szyszki chmielu mają działanie usypiające, dlatego były wykorzystywane do wypełniania poduszek, n...

Czytaj więcej...

Witamina D może zapobiegać chorobom związanym z pamięcią

Witamina D jest znana z tego, że ma bardzo szeroki zakres działania. Witamina ta zwana głównie witaminą słoneczną, odpowiada za silniejszy układ odpornościowy, poprawę funkcji płuc, zdrowsze serce i eliminację wielu chorób przy zastosowaniu odpow...

Czytaj więcej...

Zjonizowana woda alkaliczna leczy wiele chorób

Zjonizowana woda alkaliczna ma bardzo dobry wpływ na nasz organizm. Leczy ona wiele dolegliwości.  W Japonii i Korei Południowej jest stosowana w wielu placówkach medycznych. Chciałabym rozpatrzyć jeden konkretny przypadek wpływu zjonizowanej wody alka...

Czytaj więcej...

Co naprawdę może nam powiedzieć kolor moczu?

Mocz, bo o nim mowa, prawidłowo oddany jest przejrzysty i klarowny, barwy słomkowej. Każdy z nas, korzysta z toalety kilka razy na dobę. Jest to tak naturalna czynność, że w ogóle nie zwracamy uwagi na kolor moczu. Dopiero w momencie odczuwania dyskomf...

Czytaj więcej...

Jak zrobić naturalną aspirynę?

Często słyszy się: „aspiryna jest niebezpieczna, ibuprofen szkodliwy, paracetamol zwiększa ryzyko powstania astmy”.  Która z tych substancji jest lepsza, czyli bezpieczniejsza? Czym różnią się od siebie, skoro mają bardzo podobne dział...

Czytaj więcej...

Jak oczyścić organizm z toksyn?

Detox to bardzo dobry pomysł na oczyszczenie organizmu z toksyn i pobudzenie go do działania, zwłaszcza latem, gdy jesteśmy silniejsi i łatwiej narzucić sobie pewien wytyczony reżim. Jednak zanim do tego dojdzie, musimy odpowiednio przygotować nasz org...

Czytaj więcej...

Około 90% ludzkości jest nosicielami pasożytów, robaków, glist…

Obecnie nie ma praktycznie takiej osoby, która nie miałaby albo nie ma w swoim organizmie, jakichś pasożytów. To właśnie pasożyty zaliczają się do jednej z głównych przyczyn powstawiania chorób. Oblicza się, że około 90% ludzkości jest nosicie...

Czytaj więcej...

Przeczytaj prawdę o tłuszczach

Już od dłuższego czasu słyszy się, że tłuszcz nam szkodzi, masło jest niezdrowe, śmietana, smalec również. Straszą nas poglądami, że spożywanie tłuszczy powoduje otyłość, chorobę miażdżycową, cholesterol czy nawet demencję. Czy to prawd...

Czytaj więcej...

Czy należy moczyć orzechy przed jedzeniem?

Lubimy po nie sięgać, ponieważ są smaczne i są zdrową alternatywą do słodyczy. Chrupiące, a na dodatek pełne odżywczych wartości. Mają wysoką zawartość witaminy E, witamin z grupy B oraz wiele składników mineralnych. Zawierają duże ilośc...

Czytaj więcej...

  • Ann Wigmore: Żywność, którą zjadamy może być albo najlepszym i najbardziej efektywnym lekarstwem albo najwolniej działającą trucizną”.
  • Biznes na chorobach będzie trwał tak długo, jak będziesz a n a l f a b e t ą w zakresie własnego zdrowia.

  • David Suzuki: "Politycy, czy naukowcy, którzy mówią, że produkty GMO są bezpieczne, są albo bardzo głupi, albo kłamcami". 
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
RSS
Facebook
Twitter