Kombucha – życiodajny napój długowieczności

Kombucha to inaczej grzyb herbaciany, cudowny grzyb. Nie mylmy z grzybkiem tybetańskim. Nazywano kombuche życiodajnym napojem zapewniającym długowieczność. W medycynie wschodniej używana od ponad 2000 lat. Kombucha była pita najpierw na terenach Azji...

Czytaj więcej...

Zmęczona? Sprawdź czy nie jesteś krok od depresji

Jeśli jesteśmy ciągle zmęczeni, to nasze codzienne obowiązki sprawiają nam trudności, nic nas nie cieszy, jakość naszego życia spada.  Dlaczego tak się dzieje? Medycyna w ogóle nie radzi sobie z tym problemem. Tymczasem, może być bardzo dużo po...

Czytaj więcej...

Kogel-mogel, czyli jak to jest z tymi jajkami?

Jak wiemy nasza żywność jest coraz bardziej przetwarzana, zatruwana szkodliwymi substancjami, które przynoszą nam coraz więcej problemów zdrowotnych. Zajadamy toksyny nawet z tych zdrowszych produktów spożywczych. Obecnie ludzie są bardziej dociekliw...

Czytaj więcej...

Popraw swój wzrok

Starzejemy się. Nie jesteśmy w stanie tego procesu zatrzymać. Wraz z wiekiem również nasz wzrok ulega pogorszeniu. Czy tak musi być? Czy można w jakiś sposób opóźnić bądź całkowicie pozbyć się okularów? Otóż okazuje się, że można! Jak w...

Czytaj więcej...

Nordic Walking angażuje aż 9o procent mięśni

Nordic Walking, czyli marsz ze specjalnymi kijami jest jednym z najbardziej bezpiecznie uprawianych sportów. Obecnie bardzo popularny na całym świecie. Idealny sport dla ludzi nie tylko starszych ale w każdym wieku. Aż 90% naszych mięśni pracuje kiedy m...

Czytaj więcej...

Jeżeli nie gorączkujesz, to możesz dostać… nowotwór

O skutkach przyjmowania leków przeciwgorączkowych, naturalnych reakcjach organizmu i związkach między gorączką a nowotworami, z prof. dr hab. Wiesławem Kozakiem, dziekanem Wydziału Biologii i Ochrony Środowiska UMK, kierownikiem zakładu immunologii, ...

Czytaj więcej...

Czy powinniśmy jeść żelatynę spożywczą?

Żelatyna spożywcza popularna w kuchni, jak i  w przemyśle spożywczym, nie jest zdatna do spożycia. Przy bliższym poznaniu jej składu, stanowczo nie powinniśmy jej używać. Czym tak naprawdę jest żelatyna spożywcza? Jest bezbarwnego koloru galaret...

Czytaj więcej...

Czy pić napoje izotoniczne podczas wysiłku fizycznego?

To podczas ćwiczeń i zwiększonego wysiłku fizycznego nasz organizm ulega przegrzaniu, wtedy sięga po węglowodany, a my zaczynamy odczuwać zmęczenie. Jakie minerały tracimy wraz z potem? Podczas zwiększonego wysiłku fizycznego tracimy: sód, potas, c...

Czytaj więcej...

Jak wykonać wlewy dożylne z witaminy C?

Przepis jest bardzo prosty. Może go wykonać każda osoba. Zobacz: 1 – Zakupić askorbinian sodu w jakości farmaceutycznej. Koszt 50-80 zł za 1 kg. 2 – Zakupić zestaw do wlewów dożylnych: wodę sterylną do wstrzyknięć w woreczkach czy bute...

Czytaj więcej...

Dieta ketogeniczna – czyli jedz tłuszcze a schudniesz

Dieta ketogeniczna cieszy się ogromną popularnością. Nie dość, że pozwala spalić tkankę tłuszczową a nie mięśnie, to jeszcze nie mamy przy niej napadów głodu. O co chodzi w diecie ketogenicznej? Dieta jest dość popularna wśród sportowców na...

Czytaj więcej...

Czy bierzesz odpowiednie dawki witaminy K2MK7?

Kiedy mówimy o witaminie K, to rzadko kiedy mamy pojęcie o jej występowaniu pod dwoma postaciami: K-1, K-2. Bardzo ważne jest rozróżnienie ich, ponieważ są to dwie różne witaminy. Witamina K-2 jest niezbędna w transporcie witaminy D do naszych kośc...

Czytaj więcej...

DZIKA RÓŻA – najlepsze, naturalne źródło witaminy C

  Wartości lecznicze dzikiej róży znane są ludzkości od wieków. W medycynie ludowej stosowano owoc dzikiej róży w nadciśnieniu, w chorobach serca, w chorobach wątroby. Płatki dzikiej róży stosowano w niestrawności, bólach gardła, ranach, chor...

Czytaj więcej...

ALOES – złoty, uniwersalny lek

Aloes jest kolejną rośliną, na którą należy zwrócić uwagę. Jest złotem zdrowej żywności. Obok kurkumy czy imbiru, koniecznie powinnaś go stosować. Już jako sok dodawany do blendera i mieszany z kurkumą, imbirem, pomarańczami i bananami, moż...

Czytaj więcej...

Imbir lepszy od antybiotyku

Imbir obok kurkumy jest tą rośliną, która może wyeliminować wiele chorób z organizmu. Warunek jest prosty: wygrywają te osoby, które nie mają słomianego zapału. Jeżeli będziesz używała imbiru przez tydzień, dwa, to efekty mogą być niewystarc...

Czytaj więcej...

  • Ann Wigmore: Żywność, którą zjadamy może być albo najlepszym i najbardziej efektywnym lekarstwem albo najwolniej działającą trucizną”.
  • Biznes na chorobach będzie trwał tak długo, jak będziesz a n a l f a b e t ą w zakresie własnego zdrowia.

  • David Suzuki: "Politycy, czy naukowcy, którzy mówią, że produkty GMO są bezpieczne, są albo bardzo głupi, albo kłamcami". 
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
RSS
Twitter