10 substancji, które zabijają komórki rakowe

Rak

Niewiele chorób powoduje tyle strachu i cierpienia co nowotwory. To prawda, że zmiana stylu życia, regularne ćwiczenia, utrzymywanie odpowiedniej wagi, niepalenie papierosów, jedzenie odpowiednich pokarmów, unikanie leków, częste przebywanie na słońcu, przeprowadzanie naturalnych kuracji, zapobiegają rozwój komórek rakowych. 

Jednak… pamiętamy o zapobieganiu najczęściej wtedy, gdy ktoś umiera, gdy sami wpadamy w sidła choroby.

Dlatego chcemy przypomnieć substancje, które zapobiegają i zabijają komórki rakowe. Jeżeli osoba ma już rozwinięty nowotwór, przerzuty, to tylko kuracja u bardzo dobrego specjalisty ma szansę na sukces. Wtedy stosuje się wlewy z wysokich dawek askorbinianu sodu i innych substancji niszczących komórki rakowe.

Polecamy świadomie, co jakiś czas, używać tych substancji, robić z nimi kuracje zapobiegające.

Czosnek i cebula

Badanie opublikowane w American Journal of Clinical Nutrition wykazało, że osoby ze Szwajcarii i Włoch, które włączyły do ​​swojej diety dużo cebuli i czosnku, znacznie zmniejszyły ryzyko rozwoju komórek rakowych. Naukowcy ustalili, że im więcej osób spożywa cebulę i czosnek, tym mniejsze są szanse na raka.

Olej CBD 

81-letni mężczyzna ze zdiagnozowanym rakiem płuc, postanowił unikać konwencjonalnych metod leczenia, takich jak chemioterapia i radioterapia, i zamiast tego, zaczął codziennie przyjmować olej konopny. Po zaledwie trzech miesiącach kuracji, zdjęcia rentgenowskie wykazały, że jego guz skurczył się aż o 50 procent.

Już teraz badania wykazały, że kanabidiol, element konopi indyjskich, atakuje nieprawidłowo działające sygnały komunikacyjne w komórkach rakowych. Uważa się, że skorygowanie tych sygnałów, spowoduje śmierć komórek rakowych zamiast replikacji.

Mniszek lekarski

Mniszek lekarski jest postrzegany przez wielu jako chwast. Badania wykazały, że ekstrakt z mniszka lekarskiego zabija komórki raka czerniaka, trzustki i jelita grubego. Rozpoczęto badanie kliniczne fazy 1 z udziałem ludzi i naukowcy mają nadzieję, że mniszek lekarski może okazać się potężną bronią przeciw rakowi.

Seler 

Naukowcy z University of Missouri odkryli, że flawonoid w selerze zwany luteoliną, może zarówno zmniejszać tworzenie naczyń krwionośnych, które zasilają komórki rakowe, jak i zapobiegać przerzutom.

Czarna kawa

Według National Cancer Institute, regularne picie dobrej jakości, świeżo mielonej czarnej kawy, zmniejsza ryzyko raka prostaty u mężczyzn. Czarna kawa zawiera również substancje zmniejszające ryzyko wystąpienia różnych nowotworów, w tym: raka wątroby, jelita grubego, piersi, odbytnicy i odbytu.

Słońce i Witamina D 

W czasopiśmie Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism opublikowano 25 badań z udziałem ponad 17 000 pacjentów z rakiem. Wykazały one, że ​​osoby z kilkoma różnymi nowotworami, miały znacznie niższe wskaźniki śmiertelności, gdy miały optymalne poziomy witaminy D w surowicy. Osoby z najwyższym poziomem witaminy D miały o 52 procent mniejsze ryzyko śmierci na chłoniaka, o 45 procent mniejsze ryzyko śmierci z powodu raka jelita grubego i o 37 procent mniejsze ryzyko śmierci z powodu raka piersi.

Orzechy włoskie

Rak okrężnicy jest trzecim najczęściej występującym rakiem na świecie i zabija tysiące ludzi. Badanie opublikowane w czasopiśmie Cancer Prevention Research wykazało, że myszy karmione dietą wzbogaconą orzechami włoskimi, miały mniejszą częstość występowania raka jelita grubego. Naukowcy mają nadzieję, że próby na ludziach przyniosą podobne wyniki.

Rabarbar

Badanie opublikowane w czasopiśmie Nature wykazało, że pigment rabarbarowy znany jako parietina, zabija komórki rakowe. Gdy komórki białaczki były narażone na parietinę in vitro, połowa z nich zmarła w ciągu zaledwie 48 godzin.

Kurkumina

Kurkumina, część kurkumy, to potężna broń przeciwnowotworowa. Badania wykazały, że kurkumina zwalcza raka na wiele różnych sposobów, odwracając ponad pół tuzina procesów powodujących raka. Kurkumina jest tak silna, że ​​może zatrzymać wzrost guzów na każdym etapie ich rozwoju. Według Cancer Research UK, kurkumina najskuteczniej atakuje raka: żołądka, jelit, skóry i piersi.

Inne substancje

Dookoła nas znajduje się całe mnóstwo substancji, które hamują rozwój, niszczą komórki rakowe. Warto je jeść nie tylko przypadkowo, od czasz do czasu, ale świadomie przeprowadzać np. dziesięciodniowe kuracje. Raz z jedną substancją, innym razem z drugą…

źródło: naturalnews.com

 

P.S. Bądź na bieżąco! Codziennie publikujemy najważniejsze info o zdrowiu, geopolityce, tajemnicach. Zbieramy najlepsze informacje z internetu i publikujemy na naszym portalu –> Kliknij i Sprawdź

 

Marta Brzoza  Marta Brzoza

Form by (e)NeTes



Foto: Envato

Zobacz jeszcze to:

Zapraszam do komentowania...

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • Ann Wigmore: Żywność, którą zjadamy może być albo najlepszym i najbardziej efektywnym lekarstwem albo najwolniej działającą trucizną”.
  • Biznes na chorobach będzie trwał tak długo, jak będziesz a n a l f a b e t ą w zakresie własnego zdrowia.

  • David Suzuki: "Politycy, czy naukowcy, którzy mówią, że produkty GMO są bezpieczne, są albo bardzo głupi, albo kłamcami". 
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
RSS
Twitter