8 silnych składników odżywczych, które zabijają komórki rakowe

Nowotwór

Czy można zapobiegać nowotworom dzięki zmianom diety i stylu życia?

Dla zdecydowanej większości ludzi odpowiedź brzmi: „Tak”. 

To zdrowa żywność jest lekarstwem przeciw nowotworom

Badania wykazały, że ponad 90 procent wszystkich nowotworów wywodzi się z diety, stylu życia i czynników środowiskowych – co oznacza, że ​​tylko nieliczne nowotwory to: przypadek.

Badanie przeprowadzone w 2008 roku przez naukowców z University of Texas w Houston wykazało, że:

„rak jest chorobą, której można uniknąć, wymagającą poważnych zmian w stylu życia”.

Badanie przeprowadzone w 2016 roku przez naukowców z Uniwersytetu Harvarda, wnioskuje:

„Zachorowalność na nowotwory można zapobiec poprzez modyfikację stylu życia”.

Istnieją pewne owoce, warzywa i zioła, które są wysoko cenione za wyjątkowe działanie przeciwnowotworowe.

Te niesamowite korzyści pochodzą z wielu składników odżywczych, które posiadają te rośliny:

1. Gingerole

Gingerole znajdują się w popularnym korzeniu imbiru – i posiadają antyrakowe substancje. Również w imbirze znajdują się inne substancje przeciwrakowe: zingeron, paradole i 6-shogaol.

Szczególnie 6-gingerol jest wysoko ceniony za działanie przeciwnowotworowe.

Badanie przeprowadzone w 2016 roku przez Centrum Biotechnologii Roślin i Biologii Molekularnej w Indiach, uznało 6-gingerol za najsilniejszy związek przeciwnowotworowy występujący w korzeniu imbiru.

Inne badania wykazały, że związki z imbirem są w stanie zahamować wzrost i rozprzestrzenianie się komórek rakowych w piersi i w jelicie grubym.

2. Sulforafan

Sulforafan jest związkiem znajdującym się w warzywach z rodziny kapustowatych, takich jak: brokuły, brukselka, kapusta.

Związek fosforoorganiczny sulforafan, był szeroko badany pod kątem wielu korzyści zdrowotnych. 

Ta niesamowita substancja niszczy komórki nowotworowe, zmniejsza stan zapalny, pomaga zapobiegać zmianom DNA, które mogą prowadzić do raka, a nawet pomaga zneutralizować enzym, który zamienia prokarcynogeny w czynne czynniki rakotwórcze.

3. Witamina C

Witamina C jest znana z wielu właściwości, między innymi takich jak: wsparcie układu immunologicznego i gojenie ran.

Ten niezbędny składnik odżywczy może zwalczać również raka.

Badania pokazują, że witamina C może redukować stany zapalne, zwalczać wolne rodniki i w odpowiednio dużej dawce, może nawet zabijać komórki rakowe.

4. Kwercetyna

Kwercetyna znajduje się w obfitości w jabłkach, winogronach, czerwonej cebuli i pomidorach.

Badania pokazują, że dieta bogata w tę substancję odżywczą, może zmniejszyć ryzyko zachorowania na raka nawet o 50 procent.

Ten przeciwutleniacz może pomóc w ochronie komórek i DNA, przed szkodliwym działaniem wolnych rodników.

Badania wykazały, że kwercetyna zatrzymuje i zabija komórki rakowe.

5. Witamina D

Witamina D jest niezbędnym składnikiem odżywczym i także pomaga zapobiegać nowotworom.

Badania wykazały, że zmniejsza ryzyko zachorowania na raka we wszystkich rodzajach nowotworów, ale jest szczególnie korzystna w przypadku zwalczania raka gruczołu krokowego, jelita grubego i wątroby.

6. Kurkumina

Kurkumina jest substancją czynną występującą w kurkumie.

Badanie wykazało, że ta substancja odżywcza, może zwalczać raka niemal na każdym kroku.

W tym roku okazało się, że ktoś wyleczył szpiczaka trzeciego stopnia (raka kości) kurkumą i niczym więcej – wyczyn tak wielki, że został opublikowany w British Medical Journal.

Nawet zwolennicy skorumpowanego przemysłu rakowego nie mogli tego zignorować.

7. Proantocyjanidyny

Znalezione w ekstrakcie z pestek winogron proantocyjanidyny, obniżają ryzyko raka o znaczny margines – i co ważniejsze, te silne składniki odżywcze są w stanie spowolnić rozprzestrzenianie się komórek nowotworowych, jak również unicestwić je.

Wykazano również, że proantocyjanidyny pomagają zapobiegać uszkodzeniom wątroby wywołanym chemioterapią.

8. Oleocanthal

Wszyscy wiemy, że oliwa z oliwek ma niesamowite możliwości. Należy pić ją codziennie.

Oleocanthal jest roślinnym składnikiem odżywczym znajdującym się w oliwie z oliwek. Ma zdolność do rozrywania ścian komórek nowotworowych, pozostawiając je zniszczone przez ich własne enzymy.

Polecam profilaktycznie, codziennie lub kilka razy w tygodniu, świadomie jeść te składniki. Są one znakomitym zabezpieczeniem przed nowotworami i innymi chorobami.

Najlepiej wdrożyć nawyk picia soków z warzyw i z owoców.

Na podstawie: naturalnews.com

 

P.S. Bądź na bieżąco! Codziennie publikujemy najważniejsze info o zdrowiu, geopolityce, tajemnicach. Zbieramy najlepsze informacje z internetu i publikujemy na naszym portalu –> Kliknij i Sprawdź

 

Marta Brzoza  Marta Brzoza

Form by (e)NeTes



Foto: Envato Elements By bondarillia

Zobacz jeszcze to:

8 Responses to “8 silnych składników odżywczych, które zabijają komórki rakowe”

  • gość

    dziewięć lat temu, po mammografii stwierdzono u mnie guzek w piersi.No i się zaczęło..skierowanie na onkologię.Ponieważ na raka zmarła moja mama i siostra, to się napatrzyłam co znaczy chemioterapia, która nic nie dała a zrobiła z nich wraki.Ja, postanowiłam, że mam to gdzieś.Nigdzie nie idę , co będzie to będzie.Zaczęłam stosować i stosuję do dziś swoje sposoby.Guzek jak ziarnko ryżu , jaki był , taki jest i nie daje o sobie znać.Żyję do dziś, nic mi nie dolega.Koleżanka która pojechała na onkologię , a była ze mną na badaniu, nie żyje już od 7 lat.Intuicja mi podpowiedziała, co mam robić. jednym z produktów kótre stosuję to ekstrakt konopny CBD + CBDA 6 %
    https://konopiafarmacja.wordpress.com/2018/05/14/olej-cbd-przyszlosc-w-leczeniu-nowotworow/

  • Paula

    Korekta by się przydała. Np. musztarda nie jest warzywem z rodziny kapustnych. Ponadto: „Najlepiej wdrożyć nawyk picia soków i warzyw”. Pić warzywa?

  • mic

    wyciąg z zielonej herbaty

  • Michał

    1. Nie musztarda bo zawiera za dużo fermentów
    2. Kalafior i sok z niego – surowy
    3. Błąd literówka: soków i warzyw -> soków z warzyw.

  • Michał

    gość: Podaruj sobie te marketingowe wpisy. Są całkowicie nie na miejscu dla osób które mają poważny problem ze zdrowiem i mogą pogorszyć je bardziej czytając o twoim „lekarstwie cud”. Oleje to nie wszystko, nie wspominając o tym że ten olej cbd jest już odfiltrowany i chemicznie przetworzony po to aby w ogóle był dopuszczony do obrotu.

  • Warto jeszcze wspomnieć o witaminie B12 (ochrania DNA + detoks wątroby, a bez sprawnej wątroby to wszystko leży i kwiczy), kwasy tłuszczowe omega-3 DHA i EPA, trans resweratrol + pterostylben z borówek amerykańskich. Prawda jest taka, że w stanie chorobowym trzeba prowadzić zróżnicowaną dietę, dostarczając szerokie spektrum składników, wówczas mamy największe szanse na szybkie pokonanie choroby.

  • Marta

    Paula

    chodzi o soki z warzyw

  • aguri

    Okazuje się, że antynowotworowe działanie mają grzyby, i to jedne z najsilniejszych: https://www.nieznanyswiatzdrowia.pl/zdrowie/suplementy/263-zatepidnow

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • Ann Wigmore: Żywność, którą zjadamy może być albo najlepszym i najbardziej efektywnym lekarstwem albo najwolniej działającą trucizną”.
  • Biznes na chorobach będzie trwał tak długo, jak będziesz a n a l f a b e t ą w zakresie własnego zdrowia.

  • David Suzuki: "Politycy, czy naukowcy, którzy mówią, że produkty GMO są bezpieczne, są albo bardzo głupi, albo kłamcami". 
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
RSS
Twitter